

TÜRKİYE HAREKETLİLİĞİ 13-17 Eylül 2021
Projemiz Jeoparkların Eğitim Ajansları olarak Manisa / Salihli hareketliliği bugün başlamıştır.
Hareketliliğimizin 1. gününde yabancı ortaklarımızla okulların planlanması, tanıtımı, jeolojik çeşitlilik ön test ve değerlendirme toplantısı hakkında bir toplantı gerçekleştirdik. "Jeoparklar Neden Oluşur ve Jeoparklar Nedir?" Daha sonra yakın çevremizde bulunan Kula-Salihli Jeopark alanımızı hep birlikte ziyaret ettik. Jeopark Alanında yer alan Lidya Sardes Antik Kenti'ne kısa bir gezi: katılımcılar tarihte ilk madeni paranın basıldığı yeri ve kral yolunun başlangıç şehrini göreceklerdir.
-İkinci gün ise Kula Salihli Jeopark alanı, İzmir Selçuk Efes, Şirince ve Meryem Ana'da geçti. Bölgelerin tarihi ve kültürel değerlerine dokunmak. Sabah Selçuk'ta Meryem Ana Evi'ni (yaşadığı son ev olduğu için bu şekilde anılıyor) ve Efes şehrini (birkaç imparatorluğun başkenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde) ziyaret ettik. 2015 yılında kurulmuştur ve o zamanın en büyük tiyatrolarından birine ve büyük bir kütüphaneye sahiptir). Öğle yemeğinde geleneksel Türk kebabını tatma fırsatı bulduk. Öğleden sonra turistik Şirince köyünü ziyaret ettik. Efes kenti için önemli bir su kaynağı olan bu köy, Osmanlı Hristiyan mimarisinin ender örneklerinden biri olması nedeniyle koruma altındadır. Günümüzde geçim kaynakları tarım (zeytinyağı, şarap ve meyve) ve turizmdir.
-Manisa/Salihli Hareketliliğimizin 3. gününde proje çalışmalarını gerçekleştirdik. Tartışma: "Jeoparklar Müfredata Nasıl Entegre Edilebilir? Küresel Jeopark Ağı (GGN) Listesindeki Jeoparklara Bir Bakış , Avrupa Jeopark Ağı'ndaki (EGN) Jeoparklara Bir Bakış. Öğrenci ve öğretmenler birlikte jeositlerle ilgili duvar resmi, jeosit hafıza ağacı dikme okulda ,Mersinli Şehit Ahmet Uludağ Ortaokulu'nda Erasmus proje ovalama, görev sırası ve Erasmus eTwinning bağlantısı ardından Kula - Salihli Jeopark'ta Sandal Divlit, Peri Bacaları jeositleri ve tarihi Kula evleri gezilerek proje faaliyetleri gerçekleştirildi. Kula Peri Bacaları ziyareti ve ziyareti, Jeolojik Oluşumlar (Volkanlar, Taşlar, Göller, Kanyonlar, Mineraller) simülasyonu
- 4. GÜN: Pamukkale Travertenleri ve Pamukkale Kleopatra Havuzu Gezisi. Hierapolis'in güzelliklerini gördük (Yunanca: Ἱεράπολις 'kutsal şehir') Pamukkale (Denizli) yakınlarında bulunan antik bir şehirdir. Antik coğrafyacılar Strabon ve Ptolemaios'un verdiği bilgilerde Hierapolis'in, Karia bölgesine sınır olan Laodikeia ve Tripolis kentlerine yakınlığı ile bir Frig kenti olduğu ileri sürülmektedir. Kentin kuruluşuyla ilgili bilgiler sınırlı olmakla birlikte; Bergama Krallığı döneminde, II. MÖ 2. yüzyılın başında Eumenes tarafından kurulduğu ve Pergamon'un efsanevi kurucusu Telephos'un karısı Amazonlar kraliçesi Hiera'dan dolayı Hierapolis adını aldığı bilinmektedir. Hierapolis, Roma İmparatoru Nero döneminde MS 60 yılındaki büyük depreme kadar Helenistik kentleşme ilkelerine bağlı kalarak özgün dokusunu korumuştur.
- Son gün Erasmus proje planı, görev sırası ve Erasmus eTwinning bağlantısı hakkındaydı. Öğretmenler buluşma saati ve sertifika töreni gerçekleştirildi. Haftaya genel bakış ve özet, Jeopark araştırmalarının uygulanması ve son testler. 2020-1-TR01-K229 -092375_1, Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) Jeoparkları isimli projemiz kapsamında Portekiz, İspanya, Hırvatistan, Romanya ve Yunanistan'dan arkadaşlarımızla eğitici, öğretici ve harika 5 gün geçirdik. Eğitim Temsilcileri olarak. Erasmus'un uzağı yakınlaştıran tarafını bir kez daha öğrendik. Projede emeği geçen okul ekibimize ve ortaklarımıza sonsuz teşekkürler.